Ossenhaas in spek met balsamico rozijnen

Vandaag hebben we ossenhaas in spek gemaakt met balsamico rozijnen. Op de website van bbq helden kwamen we dit recept tegen en dat moesten we natuurlijk uitproberen. De ossenhaas die wij hebben gebruikt was 700 gram.

Dit zijn de benodigde ingrediënten voor het gerecht.

Hier hebben we het spek om de ossenhaas gebonden. Vervolgens hebben we het pakketje ingesmeerd met de dry rub.

Hier lag het vlees net op de bqq. De bbq hebben we constant op 150 graden gehad.

Het resultaat na 52 minuten op de bbq. We hebben het vlees met een temperatuur van 54 graden van de bbq gehaald en in alumiumfolie gedaan zodat het even kon rusten en iets doorgaren. We hebben voor 54 graden gekozen omdat we hem medium willen ipv medium rare (voor medium rare moet het bij 52 / 53 graden van de bbq).

Het vlees hebben we 10 minuten laten rusten en toen had het een kerntemperatuur van 59 graden. Het vlees is nog mooi rosé van binnen dus precies medium zoals we het wilden hebben.

De balsamico rozijnen waren er erg lekker bij. Het had alleen iets meer een sausje mogen zijn. Wij hebben 350 gram rozijnen gebruikt ipv 500 gram en meer balsamico en Tabasco, maar toch had het wat ons betreft nog iets meer mogen zijn. Als extra bijgerecht hebben we zoete aardappel patatjes gemaakt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *