Wijnproeverij

Het was weer tijd voor onze jaarlijkse wijnproeverij. Andere jaren namen we per stel 2 flessen wijn mee, maar deze keer had Sjoerd de wijnen geregeld. Sjoerd is bezig met zijn opleiding tot vinoloog en kon ons zo mooi kennis laten maken met wat hij geleerd heeft.

Sjoerd in actie 🙂 We begonnen met 3 witte wijnen en gingen daarna door met rode wijn.

Per wijn moesten als een echte vinoloog aangeven welke kenmerken de wijn heeft. Daarna probeerden we te bepalen om welke wijn het ging. Dit lukte soms na wat tips van Sjoerd en soms met een goede gok.

De aromawijzer hielp ons ook bij het bepalen van de kenmerken.

De groep vinologen in opleiding. We hebben een erg gezellige avond gehad en lekkere wijntjes geproefd.

Dit zijn de wijnen die we geproefd hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *