Tomahawk!

We hadden wat te vieren en dat wilden we graag doen met een lekker stuk vlees dat we niet eerder gemaakt hebben. De reden voor het feestje was onze inschrijving bij de KvK. Na meerdere try-outs en meerdere aanvragen voor opdrachten leek het ons een goed moment om ons in te schrijven bij de KvK zodat we de volgende stap kunnen maken. Dat moest uiteraard gevierd worden met een bbq, bubbels en wijn.

We hadden 2 Tomahawks van 1 kilo per stuk die we elk op een andere manier voorbereid hebben:
– Tomahawk 1 met peper, zout en 2 el knoflookpoeder;
– Tomahawk 2 eerst met zout om het vocht te onttrekken, na 10 minuten een mix van paprikapoeder en chilipoeder (dit moet niet te pittig zijn dus proef goed. Dit moest 15 minuten in trekken waarna de Tomahawk met suiker ingesmeerd moest worden. Na 5 minuten intrekken is de Tomahawk klaar voor de bbq.

Tijdens het voorbereiden hebben we de bbq voorbereid op indirect grillen met een temperatuur van 165 graden. Na 50 minuten hadden de Tomahawks een kerntemperatuur van 52 graden. We hebben vervolgens de Tomahawks 5 minuten uit de bbq gehaald om te laten rusten en de bbq op te stoken met de briketten die we tussendoor al opgewarmd hadden. Na het rusten hebben we de Tomahawks nog even direct gegrild. Per kant hebben we de Tomahawk nog een paar minuten direct gegrild. Dit was vooral voor de Tomahawk met suiker nodig zodat het suiker ging karameliseren.

Hieronder het resultaat van de Tomahawks. De smaak was erg goed en precies bereid zoals we wilden (medium-rare). De Tomahawk met de mix chilli/paprikapoeder en suiker had meer pit.

De Tomahawks hebben we geserveerd met een salade van paddenstoelen, sjalotten en rucola. Als saus een Diane saus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *